The Herald of Everett, Washington
Customer service  |  Subscribe   |   Log in or sign up   |   Advertising information   |   Contact us
HeraldNet on Facebook HeraldNet on Twitter HeraldNet RSS feeds HeraldNet Pinterest HeraldNet Google Plus HeraldNet Youtube
HeraldNet Newsletters  Newsletters: Sign up  Green editions icon Green editions
Riverfront


Compromise on Polygon project

SHARE: facebook Twitter icon Linkedin icon Google+ icon Email icon |  PRINTER-FRIENDLY  |  COMMENTS
Published:
Regarding the article, "Riverfront developer seeks OK to change project": I support lower density on the Simpson site for the following reasons: It will accomplish the developer's, and Everett's, goal of making Lowell a desirable place to live, work and play. It's a win-win for everyone. Single-family homes mean a more stable community, willing to invest and contribute in many positive ways. They will spend more money locally while enjoying what Lowell and Everett have to offer. This means taking ownership and better stewards of our lands, including our important environment and wildlife that makes Lowell and Everett its home.
I request that Polygon work with the Lowell Civic Association on a sales brochure, compatible housing style and impacts on our area. We all want this development to be a part of the Lowell community, not a new one standing on its own. I support no front-street parking that is prevalent in a "cookie cutter" housing style development. Lowell's needs must be considered -- enhancing rather than competing. How will they keep people out of our environmentally sensitive areas, including the Snohomish River? There needs to be open space on the development pad for people to enjoy and not over-burden our parks and trails.
Another desired amenity is an indoor gathering space that could serve many purposes such as: Meeting space, including an area to display Lowell Historical Heritage, a place for birthday parties, reunions, and other activities. This way the developer gets its investment back, tax revenue for Everett will be greater, as well as recouping our taxpayers' investments to date.
Make the developer keep their commitment to commercial development on the landfill/tire fire site. Keep the three acre park intact. They also could expand the amount of units proposed for the Eclipse Mill site. That would satisfy those concerned about affordable housing, me included.
We all need to work together so everyone's concerns are met and exceeded for a better city for us all. In the past, Lowell residents and many others have worked with environmental groups such as the Pilchuck Audubon Society, National Marine Fisheries Service, Sierra Club, Army Corps of Engineers, Everett Shoreline Coalition, and others such as the Tulalip Tribes and the city of Everett to enhance the environmental integrity of the Simpson site. Lower density on the "development pad" will help to accomplish that goal.
Gail Chism
Everett

More Letters Headlines

NEWSLETTER

HeraldNet Headlines

Top stories and breaking news updates

Calendar