Can you identify the hottest new products for infants and toddlers? Pictured is a NoseFrida and Hatch. (Courtesy Jennifer Bardsley)

Test yourself with this parenting pop quiz on trendy baby gear

Today’s pop quiz is on key vocabulary words that new parents know. But don’t worry, at least it’s multiple choice.

Get your number 2 pencils ready, I’m putting your parenting knowledge to the test. Oh jeez, I already sound like a dinosaur.

Tests these days would be done on computers, not Scantron. OK, well … Pretend this is happening on a Chromebook and I’ll be uploading your results to Canvas.

Have I already lost you? Good. Prepare yourself to be even more confused.

Today’s pop quiz is on key vocabulary words that new parents know. But don’t worry, at least it’s multiple choice.

Choose the best definition for the following:

1. Baby Breeza

A. Essential oil diffuser for the nursery

B. Formula dispenser

C. Air filter

D. Easy-to-use cloth diapers

2. Snoo

A. Robotic bassinet

B. Hat that monitors an infant’s temperature

C. Toddler food in a squeezable pouch

D. App that assembles photos into an instant baby book

3. Oogie Bear

A. Vibrating stuffed animal

B. A washable mitt for bathtime

C. Teddybear-shaped ice pack for injuries

D. Nose and ear gadget

4. Hatch

A. Portable safety gate

B. Plastic food container for toddlers

C. Sound machine and nightlight

D. Doorway jumper

5. Willow

A. Crib made of sustainably harvested wood

B. Dehumidifier

C. Baby monitor

D. Wearable breast pump

6. Wubbanub

A. Cradle-cap cream

B. Wallaby-shaped bathtub

C. Pacifier with attached stuffed animal

D. Toddler scooter

7. Windi

A. Fart whistle that inserts into the bum

B. Sun-blocking shade for the car

C. Musical mobile

D. Seat protector for grocery cart

8. Soothie

A. Teething washcloth

B. Vibrating chair

C. One-piece pacifier

D. Aloe nursing pad

9. Halo

A. Wearable blanket

B. Video game series

C. Bassinet

D. All of the above

10. Owlet

A. Educational app for toddlers

B. Monitoring sock and camera

C. Extra soft car seat

D. College savings account

Answer Key: 1:B, 2:A, 3:D, 4:C, 5:D, 6:C, 7:A, 8:C, 9:D, 10:B

Grading Diagnostic:

8-10: When is the last time you slept or showered? It sounds like you might be a brand new parent.

5-7: Are you a grandparent? You’re familiar with a lot of these items but refuse to use a Windi.

1-4: You suspect I made some of these words up, right? If anything, I went easy on you. I basically nestled you up in a Bobby, filled an EZPZ with liquid from a Haakaa, and popped it in your mouth. You’re welcome.

Jennifer Bardsley publishes books under her own name and the pseudonym Louise Cypress. Find her online on Instagram @jenniferbardsleyauthor, on Twitter @jennbardsley or on Facebook as Jennifer Bardsley Author. Email her at teachingmybabytoread@gmail.com.

Talk to us

> Give us your news tips.

> Send us a letter to the editor.

> More Herald contact information.

More in Life

Rose Freeman (center) and Anastasia Allison of The Musical Mountaineers play atop Sauk Mountain near Concrete in October 2017. (Ian Terry / The Herald)
Musical Mountaineers’ sunset serenade to launch Adopt a Stream campaign

The nonprofit aims to transform into an “accessible model of sustainability,” with solar panels, electric vehicles and more.

Coupeville Beekeeper Bruce Eckholm collects a swarm of bees in Oak Harbor (Photo courtesy of Gary Gillespie)
Coupeville beekeeper wards off large swarm

Oak Harbor residents were at home on Thursday when buzzing thundered from outside.

Leslie Davis, left, and Lyndsay Lamb, twin sister stars of HGTV's "Unsellable Houses" and 2004 Snohomish High School graduates, donated a private design session to the school's auction fundraiser for their 20-year reunion. (Photo provided)
Got $2,000? Bid on face time with HGTV’s ‘Unsellable Houses’ twins

The sisters are offering up themselves in a fundraiser for their Class of 2004 Snohomish High 20-year reunion.

2024 Genesis G70 Sport Prestige RWD (Photo provided by Genesis)
2024 Genesis G70 Sport Prestige RWD

In my humble opinion, the 2024 Genesis G70 Sport Prestige sport sedan… Continue reading

Hyundai developed the 2024 Hyundai Kona platform with an electrified powertrain first. Exterior design of the gas-powered Kona (shown here) reflects the company’s transition toward EVs. (Photo provided by Hyundai)
2024 Hyundai Kona subcompact SUV is a grown-up

The feisty original has developed practicality and sophistication.

Joe Nichols will play Renegades in West Palm Beach on Saturday.
Music, theater and more: What’s happening in Snohomish County

Country artist Joe Nichols comes to Tulalip Resort Casino on Saturday and the Edmonds Arts Festival offers three days of art.

Many famous design firms were built to last because sons joined fathers

Nineteenth-century silversmith Samuel Kirk’s legacy lives on today because his sons and grandson followed in his footsteps.

Evergreen Arboretum and Gardens to host 3-day plant-sale fundraiser

Described as “a gardener’s paradise,” the sale will feature plants and trees from individual gardeners and local nurseries.

Great Plant Pick: Bowle’s golden sedge

What: Carex elata aurea is a wonderful clump-forming, grass-like sedge with bright… Continue reading

Happy Father's Day greeting card for a gardener father. Garden tools in a round shape. Watercolor gardening tools with the sign "Happy Father's Day". Hand-drawn garden clipart.
Dads dig plants, too. This Father’s Day, find a gift to grow his garden

From maples and conifers to fountains, statuaries and tools, garden centers offer a diversity of gifts both fun and useful.

Louise Grevstad, 79, with her free ice cream outside of Safeway on Thursday, May 30, 2024, in Lynnwood, Washington. (Olivia Vanni / The Herald)
Edmonds woman screamed — and got her free Safeway ice cream

Louise Grevstad, 79, was shut out from deals because she doesn’t have a smartphone. She didn’t think it was fair. So she went to the media.

Left to right, Everett Pride board members Ashley Turner, Bryce Laake, and Kevin Daniels pose for a photo at South Fork Bakery in Everett, Washington on Sunday, May 26, 2024. (Annie Barker / The Herald)
Second Everett Pride aims for even bigger rainbow of festivities

Organizers estimated about 3,000 people attended the first block party in Everett. This year, they’re aiming for 10,000.

Support local journalism

If you value local news, make a gift now to support the trusted journalism you get in The Daily Herald. Donations processed in this system are not tax deductible.